Българският онлайн магазин за феромони


Доказателства

   Тук в тази страница ще изложа на вашето внимание една малка част / извадки / от официално оповестяваните доказателства и неоспорими научни факти през годините  за механизма на прелъстяването / съблазняването /  чрез истински човешки феромони .

   Мистерията на магнетизма между мъжете и жените…
   Какво представлява ? Какво привлича една жена към даден мъж и тя го предпочита пред друг ? С други думи , какво го прави неустоим в неините очи ?

   Съществува действително изключително мощна хормонална химия и сексуална биология . Учените отдавна знаят , че определени хормони , наричани феромони , освобождават сексуалното желание у животните – например хората , които отглеждат коне и използват изкуствено осеменяване , подготвят жребеца за събиране на сперма , като използват дразнители – разгонени кобили . Не е необходимо жребецът да ги вижда или да ги докосва . Трябва просто да се намира близо до тях , за да ги подуши и да усети техните феромони .
   Естествено учените са били любопитни да узнаят дали това се отнася и за хората  . Те обстоятелствено са  изучавали ролята на феромоните при хората и сексуалното привличане между тях , както и ролята на мириса при това взаимодействие . Сега вече това е със сигурност доказано . Хората произвеждат и реагират на феромони , като наред с това се доказва , че излагането на въздействието на мъжки феромони , може да повлияе на овулационния цикъл на  жената или по - точно на нейната готовност и желание за сексуален акт .

   Представете си за миг !
   Невероятна мъжка сила , която съблазнява всяка жена , въздейства й физиологично , размеква тялото й !
   Тя е влажна и страстна , и то “ наистина ” !
   Твърде завладяващо !


  Това е не само доказано като явление . Сега , благодарение на продължителна изследователска работа , хормоните са идентифицирани  , изолирани и пречистени до техните най - основни , потентни елементи . И точно те представляват съставките на нашите феромонални продукти – градивните  хормони , които ще променят живота ви завинаги .

  Нека бъдем откровени : това средство е толкова мощно и ефективно , просто не е честно .
  Но ти заслужаваш това преимущество .
  Може би се чудите : може ли това да бъде наистина вярно ?
  Отговорът , който непрестанно се повтаря , е ДА !


  Хората са най - сложните същества за работа . Все пак определени изследвания сочат , че хората също могат да отговарят на определени химически сигнали от други хора . През 1971 година Марта МакКлинток – експерт по въпросите  на обонятелните възприятия  и човешкото поведение към Университета в Чикаго / по това време тя работи към Университета в Харвард / забелязва , че студентки , които живеят заедно в едно общежитие и прекарват дълго време заедно , постепенно уеднаквяват менструалния си цикъл . Менструалният цикъл е бил различен , когато постъпват , но след време се синхронизира с този на останалите .
   Доста години по - късно Университетът в Чикаго , към когото тя работи основно , помества в официалния си уеб сайт статия за неопровержимите й доказателства за въздействието и силата на човешките феромони , която можете да видите ТУК .

  МакКлинток в момента подготвя ново изследване относно менструалния цикъл основано на експерименти с плъхове . Когато тя излага група от женски плъхове – да ги наречем плъхове от група А , към въздушни  “ химически ” сигнали  от цикъл на разгонване на други плъхове , тя открива , че определени сигнали съкращават цикъла на плъховете на група А , докато други го удължават . После тя се опитва да разбере дали същото се отнася за хората – дали съществуват две противоположни групи от феромони , които могат да забавят или съкратят менструалния цикъл при жените .
  В това проучване тя се съсредоточава  върху точното време на овулацията , не толкова на синхрона .
  Най - краткият научен път към разбирането на феромоните и  ВНО е може би чрез генетиката . МакКлинток има и ново изследване , публикувано във февруарския брой на NATURE GENETIC , което прави още по провокативна връзката между секс и мирис – по - конкретно миризмата на фланелка , носена от мъж в два последователни дни .
  Експериментът е бил несложен . Фланелките са били грижливо подготвени / без парфюми , цигари , секс / и в последствие поставени в кутии , където могат да бъдат помирисани без да се виждат . 49 неомъжени жени са били помолени да подушат кутиите и да разберат коя предпочитат  пред останалите , “ ако трябва да я миришат непрекъснато ” .
   Зегмунд Фройд би бил горд от резултатите .

   МакКлинток не твърди , че вие можете да привлечете партньор само с миризма , но това не обезкуражава компании като Erox да бутилират феромони и за малко не ги наричат афродизиаци . Рекламните уебсайтове предлагат линкове към научни изследвания относно силата на феромоните . Проведен бе разговор с д-р Давид Берлинер от Pherin Pharmaceuticals , който направи някои от първоначалните изследвания . Докато е работил в Университета в Юта с натурални смеси , произвеждани от човешката кожа , той е забелязал удивителна промяна в поведението на колегите си , както на мъжете , така и на жените .
   “ Те развиха висока степен на приятелство , което беше трудно за обяснение . Имаше усмивки , контакт с поглед , увеличена достъпност , докато екстрактите действаха , след което групата възвърна нормалното си поведение " -  отбелязва той .

   Д-р Гипта е неврохирург  и кореспондент  в CNN по медицински проблеми и в една от неговите поместени статии подчертава - '' Когато ВНО получава сигнал от феромон  , той изпраща сигнал към мозъка , който може да стимулира притока на кръв , пулса и секрециите на тялото , като подсъзнателно се увеличава степента на атрактивност и сексуално желание '' .

   Като работят със сензорните неврони от ВНО на плъховете , Катрин Дюлак и Ричард Аксел откриват нов вид гени , които “ вероятно съдържат в себе си кодове на феромоналните рецептори при бозайниците “ , според техния доклад от 1995 г.
   Екипите на Аксел и Дюлак откриват също така подобен вид гени във ВНО на мишките .
   И двете групи достигат до цифри между 50 и 100 за различни гени от този вид в невроните на ВНО .
   Впоследствие екипът на Бак и този на Катрин Дюлак , която понастоящем е изследовател в Харвард , откриват втора група от феромонални рецептори във  ВНО на бозайниците : те според очакванията им включват около 100 гени .
   “ Сега ни остава да намерим съответствието между феромони и рецептори ” , заявява Бак .

   Веднъж , след като гените за тези рецептори дефинитивно се определят  , на нас ще ни бъде относително лесно да открием дали съответните гени съществуват при хората . Учените тогава ще могат да решат , веднъж и завинаги , дали подобни гени се наблюдават в човешкия нос . В случай , че ги има , рецепторите могат да ни предоставят нов научен подход към озадачаващата мистерия на привличането между жените и мъжете -  или извесни доказателства за реална , подлежаща на измерване “ химия ” .
   Това представлява поле на изследване , където мнението на експертите варират от абсолютен позитивизъм до тотален скептицизъм , като се подхвърлят обвинения за манипулиране с данни и сексизъм , а през това време жълтата преса чака отстрани , за да обяви на света моментално всяко едно твърдение и съответното опровержение .
  От една страна на този дебат са почитателите и разпространителите на феромони , като някои от тях са основали фирми за продажба на феромонални парфюми и фармацевтични изделия .
  От друга страна са скептиците , които твърдят , че фразата “ човешки феромони “ представлява противоречие в термините ;
   - между двете крайности се намира групата от изследователи , които се съмняват във всички крайни твърдения , но не отричат възможността хората , подобно на животните , да използват химически вещества , за да комуникират . Сред тях е Марта МакКлинток , д-р на науките , която поставя началото на изследванията за феномена феромони още през 1971 г ;
   - трябва да се отбележи , че сега , 38 години по - късно , МакКлинток и други от средната група напредват в изследванията на влиянието на човешкитя феромони . Много аспекти на проблема остават неясни , включително и определението на самия термин “ феромон ” – но най - малкото може да се направи едно заключение от проведените до сега изследвания ;
   - въздействието зависи от социалния и психологически контекст повече , отколкото първоначално се е предполагало ;
  - когато МакКлинток първа започва да изучава менструалната синхронизация през 1971 година , данни относно това , как една жена може да влияе на менструалния цикъл на друга , не съществуваха . Но изглеждаше достоверно , че това се дължи на феромоните , по - точно на първоначалното им определение “ ектохормони ” , вещества , които действат между индивидите по начин , подобен на “ ендохормоните ” – като тестостерона и естрогена вътре в организма .

   Съществуваха предположения , че въпросните феромони са свързани със секрети от подмишниците , но едва през 1978 МакКлинток и Катлийн Стърн показаха , че ако се поставят флоиди от подмишниците на жена – донор на горната устна на друга жена  –  реципиент , това може да ускори или забави менструалния цикъл на втората .
   Изследването не успява да определи точните вещества , които са причина за това , но дори и най - големите скептици ще се съгласят , че това е  убедително доказателство за съществуването на човешки феромони . Феромоните , считани за отговорни за менструалната синхронизация , са известни като “ праймъри ” – вещества , които могат да въздействат дълготрайно върху промените в хормоналните нива , като тези по време на менструалния цикъл , началото на пубертета или бременността . Но изследователите са се стремили да открият данни за човешки “ релиисъри ” – освободители – бързодействащи феромони , които освобождават у животните стереотипни поведенчески реакции като сексуален контакт .
   Въпреки голямата доза скептицизъм , че изобщо някакъв стимул  –  било то звуков , визуален , осезателен или химичен може да предизвика стереотипно поведение при хората , съществуват и доста оптимистични мнения по този въпрос .
  Изследователите са насочили вниманието си към така наречените притегатели за секс като Андростенон - а – вещество , което се открива в слюнката на глигана , и Копулин - ите  – приматни вагинални секреции , които отключват готовността на мъжете за съвклупление .
   Но интересът към проблема се измести извън кръга на науката , като някои изследователи основаха компании с цел изработка и разпространение на базирани на феромоните продукти , които целят повишаване на самочувствието и сексуалната атрактивност .
  “ Ние остановихме , че тези вещества имат интересен ефект върху психологичното състояние и функции на мозъка “ , добавя МакКлинток . През 1979 година успоредно със своята колежка Сума Джейкъп , тогава докторант , понастоящен преподавател по медицина в Университета в Калифорния – Лос Анжелис , докладват , че въздействията им върху поведението зависят от пола и обстоятелствата .
   През 1991 година тя заяви , че нейната добавка за парфюми значително увеличава шансовете на мъжете за сексуален акт.
   Според техните изследвания доказателствата сочат , че феромоните действат в реалния живот независимо от лабораторните резултати . “ Мисля ,че веднъж завинаги показахме , че този феромон независимо от консистенцията си притежава сила върху противоположния пол . Има нещо , коeто прави жените привлекателни , и то може да бъде много , много силно “ .
   През 1999 година д-р Ноам Собел и неговите колеги от Станфордския Университет използват функционален магнитен резонанс с цел да докажат как човешкият мозък отговаря на Андростадиенон - а , дори когато субектите не са в състояние да го подушат , резултат , който е потвърден доста по - рано  в  изследване от Джейкъп , МакКлинток и техните екипи .

   През 2001 година д-р Иванка Савич и нейните колеги от Каролинския Институт в Швеция докладват , че Андростадиенон - ът  и Естратетраенол - ът въздействат на мозъка на мъжете и жените по различен начин . Първото вещество подсилва дейността в хипоталамуса само при жените , докато второто увеличава дейността в хопоталамуса само на мъжете .
   Хипоталамусът въздейства на хипофизната жлеза да освобождава хормони , така че тя играе ключова роля по отношение въздействието си върху репродуктивното поведение .
   В серия от експерименти  през 1990 година учените от Университета в Юта твърдят , че не само са доказали наличието на човешки ВНО , но и установили , че Андростадиенон - ът и Естратетраенол - ът предизвикват различни електрически реакции във ВНО при мъжете и жените .
   Маккой се надява да разшири работата си относно сексуалните феромони и жените след менопауза . Открит остава въпросът за тези вещества във всекидневието . Но независимо от това дали човек вярва или не в сексуалното привличане на феромоните , както са убедени Маккой или Катлър , '' съществуват известни социални сфери , в които химическите послания могат да имат важен ефект '' -  твърди МакКлинток .
   “ При животните – феромоните играят важна роля при грижите за малките , за разпознаването на членовете от тяхната социална група , за различаването на членовете на семейството “  , каза тя . “ Когато разсъждаваме относно нормалната им функция е необходимо , а това ни е известно от поведението на животните , за да отчетем по-широк социален контекст и факта , че едно и също вещество може да изпълнява различни функции в различен контекст “ .
   “ В областта на психологията и био - психологията принципно се наблюдава начинът , по който биологичното довежда до промени в поведението “ , добавя тя .
   “ Това , което се опитваме да кажем е , че това представлява редукционен подход и важното в случая е да осъзнаем , че психологията и социалното взаимодействие също регулират биологията  “ .

   Един учен от Университета в Чикаго установява пръв научни доказателства за съществуването на човешки феромони , вещества , които не могат да се разграничават по мирис , но имат голямо влияние върху времето на овулация .
   Научните данни биват публикувани в статията “ Регулация на овулацията от човешки феромони “ в списанието “NATURE” с автор Марта МакКлинток , професор по психология в университета в Чикаго .
   “ Тези данни демонстрират, че хората притежават потенциал за феромонална комуникация , като използват неидентифицирана част от главната обонятелна система или може би “ ШЕСТО ЧУВСТВО ” със свои собствени пътища “ – пише тя в своя труд със съавтор Катрин Стърн , докторант по психология в Университета в Чикаго , която работи като изследовател в частната индустрия .

   Тъй като феромоните регулират дължината на менструалния цикъл и могат да въздействат върху снасянето на яйца , те имат потенциал да осигурят нов , по - естествен начин за предотвратяване на нежелана бременност , както и за лечение на безплодие .
   Работата на МакКлинток и Стърн установява наличие на два феромона .
  Първият се произвежда преди овулацията и съкращава цикъла на яйцеклетката , а втория се произвежда по време на овулация и го удължава .
  МакКлинток , чиито труд се основава на предишни изследвания , които показват , че жени , живеещи заедно синхронизират менструалния си цикъл , провежда изследване на 29 жени на възраст между 20 и 35 с история на редовна и спонтанна овулация . От девет жени изследователите събират проби за вещества , като поставят тампони под мишниците им . Жените се къпят с продукти , които не съдържат парфюми и тампоните се носят поне 8 часа .
   Пробите се вземат в определни фази от менструалния цикъл , като всеки тампон е разрязан на 4 , третиран със спирт и замразен в стъклен съд . Тинктурите от тампоните са натъркани под носа на 20 жени от останалата част на групата . Изследователите откриват , че “ съединенията от жени , намиращи се в късна фаза на узряване на фоликулата / първа проба / на менструалния цикъл , ускоряват предовулационното покачване на лутенизиращия хормон ( LH ) у жените реципиенти , като по този начин се съкращава техния менструален цикъл “ . Те също така откриват , че съединения от същите донори , но събрани по - късно / по време на овулация / , имат обратен ефект , като отлагат повишаването на LH у реципиентите и удължават техните менструални цикли . Учените установяват , че 68% от жените реагират на фоликулните феромони , докато 88% реагират на овулаторните феромони .
   Останалите жени не се повлияват от съединенията . “ Може да се добави , че разнообразието в реакциите беше значително по - голямо от промените в дължината на цикъла , типична за тази възрастова група – циклите бяха намалени от 1 до 14 дни и удължени от 1 до 12 дни  “  , установяват учените .
   Изследването представлява продължение на подобни опити с плъхове , извършени в лабораторията на МакКлинток и изучаващи ефекта на феромоните върху тяхното поведение .

   При плъховете , както и при други животни , феромоните играят важна регулаторна функция в поведението .
   “ Например феромоните въздействат върху избора на партньор при мъжките и женските хамстери , влияят върху доминантните отношения при мъжките слонове , определят кога женските плъхове отбиват малките си и как ги учат да различават храна от отрова , как хамстерите разпознават отделни представители на тяхната социална група , както и нивата на стрес , изживени от мишка , попаднала на непознато място , и чието емоционално състояние се определя от това на предходния обитател на това място “ , твърди МакКлинток .
   Сега учени от Университета Рокфелер и Университета Иейл смятат , че са идентифицирали ген , който е свързан с феромоните . Генът , наречен V1RL1 е първият  подобен открит при хората .
   Изследователите вярват , че той произвежда протеини , които различават феромоните . Те допускат , че този “феромонален рецептор“ се намира в мукозната мембрана в човешкия нос . Необходима е повече работа , за да се определят възможностите на този рецептор и дали той може да повлияе на човешкото сексуално поведение .
   Учените са установили , че   Андростенон - ът  възбужда прасетата , като същият  се намира в трюфелите  , затова прасетата инстинктивно ги търсят , а кучетата могат да бъдат обучени да ги откриват .

   Отдел  за когнитивна неврология , катедра по психология , Университет Нортамбрия , Ню Касъл , Англия
   Предишните изследвания разкриват , че естестваните и синтетични феромони могат да повишат  привлекателността ни в очите на противоположния пол .
   Настоящето изследване изучава влиянието от излагане към мъжки подмишечни секрети  върху оценката за сексуалната атрактивност на мъжкия пол .
   Тридесет и две студентки , половината , от които използват  орална контрацепция , оценяват по привлекателност  снимки на мъжки лица .
   В два различни дни , съответстващи на различни фази от техния менструален цикъл  , те са били изложени  на стимули  - на мъжки подмишечни феромони .
   Последователността на експеримента е била определена от фазата  на менструалния цикъл . Излагането на феромонално въздействие  довежда до повишена оценка на привлекателността на характерите и лицата от снимките . Използването на орална контрацепция  или фазата на менструалния цикъл  е нямала ефект върху оценката на външната привлекателност на мъжете .
   Резултатите от това изследване показват , че излагането на мъжки подмишечни феромони може значително да изостри чувствителността на женското възприятие на различни аспекти на мъжката атрактивност .

   Университетa ANET за изследване на здравето на жената  , Chester Springs , Pennsylvania 19425 , USA
   Изследването е с цел да установи дали синтезирането на мъжки феромони увеличава социално - сексуалното поведение на мъжете .
  Тридесет и осем хетеросексуални мъже на възраст 26 - 42 години приключват двуседмичен основен период на тестване и шестседмичен плацебо - контролиран тест , двоен скрит тест  на феромон , “ предназначен да подобри любовния им живот”.
  Всеки един от участвалите в експеримента попълва всеки ден справка за 6 вида социално - сексуално поведение : петинг , привързаност / целувки / , официални срещи , неофициални срещи , прекарване на нощ до любимия човек / сексуален акт /, самостимулиране до еакулация / мастурбация / и ги изпраща по факс всяка седмица .
  Използващите феромони в значителна степен повишават средните си показатели по отношение сексуален акт и прекарване на нощта с любимия човек . Прояви се тенденция ползващите феромони , сравнени с приемащите плацебо , да увеличат средното си ниво по отношение на петинг , привързаност / целувки и неофициални срещи / , но не по отношение на самостимулиране до еякулация или броя на официалните срещи . По този начин бе установено , че се отбелязва значително подобрение в социално - сексуалното поведение , зависещо от интереса  и благоразположението на жените , докато това не се наблюдава при мастурбацията , в която участва само мъжа .  Феромонални въздействия върху социално - сексуалното поведение при младите жени .
  Двоен скрит , плацебо - контолирано изследване на синтезиран предполагаем женски феромон , бе проведен  за редовно менструиращи студентки / средна възраст 27 - 28 / .
  Феромоналната формула беше извлечена от по - ранни изследвания на подмишечните секрети на плодовити , сексуално - активни хетеросексуални жени .
  Проба от синтезирани феромони или плацебо се избира случайно и се добавя към парфюма на участниците в експеримента.
  Те са регистрирали седем социално - сексуални поведения и са докладвали ежеседмично по време на три менструални цикъла.
  Започва се от 8 - ми ден на всеки цикъл , първият цикъл съдържа двуседмичен основен период  , последван от експериментален период от три седмици  по време на следващите цикли в продължание на максимум 6 седмици .
  19 участнички са ползвали феромони , а 17 плацебо , не са се различавали значително по възраст , тегло , индекс за физическа маса , връзки с противоположния пол или етничекса принадлежност , нито в докладваната точност на данните , възприемането на положително въздействие  или ползването на парфюми .
  Участничките , които са ползвали плацебо , са били значително по - високи от участничките , ползващи феромони .
  Освен в броя контакти с мъже , участничките в експеримента не са се различавали в средните показатели за седмично социално - сексуално поведение .
  Значително по - голяма част от ползващите феромони , в сравнение с ползващите плацебо , са увеличили честотата  на половите си контакти , като прекарване на нощ с партньор  , официални срещи и петинг / привързаност / , целувки , но не се отбелязва промяна в честотата на контакти ,  неофициални срещи или мастурбация .
  Три или повече социално - сексуално поведенчески прояви  са се увеличили над средното ниво за 94% от ползващите феромони , в сравнение с 13% за ползващите плацебо .

   С което достигаме до извода , че синтезираната феромонална формула действа като сексуално - притегателен феромон и увеличава сексуалната атрактивност на жените в очите на мъжете .

   Използването на феромони при прелъстяването и привличането на жени се основава на ползването  на определени вещества , които изпращат сигнали към жените , които ги възбуждат   и пораждат привличане на високо ниво .
  За нейните първоначални изследвания д-р Катлър събира пот от подмишниците на здрави мъже и жени между 20 и 50 години , отстранява бактериите и миризмата и използва екстракта .

 Феромоните, които отделят бащите, могат да забавят настъпването на полова зрялост при дъщерите , смятат изследователи от Университета в щата Пенсилвания .
  Биологичните бащи изпращат инхибиращи / потискащи / химични сигнали към своите дъщери , съобщи ръководителят на изследването Робърт Мачок . При липсата на такива сигнали момичетата могат по - бързо да достигнат полова зрялост , каза той . Досега беше известно , че подобно явление съществува при животните . При разделянето на биологичния баща от семейство гризачи половата зрялост на неговото женско потомство настъпва по - бързо , съобщи Мачок .

   Тъй като е прекалено скъпо да се събират и обработват човешки феромони за продажба , тя и неиния екип са произвели лабораторни еквиваленти . От тогава контролираните изследвания на д-р Катлър и други организации по света са показали нови изумителни резултати .
   В двоен експеримент с млади жени , 86% , от които са изложени на феромони , са правили секс всяка седмица по време на първите три седмици от изследването .
  От тези , които са били изложени на плацебо , 11% са правили секс ежеседмично .
  В края на изследването , 14 седмици  –  93% от ползващите феромони са правили секс всяка седмица , а докато процентът при използващите плацебо е останал непроменен .
  В друга от групите на Катлър на 38 мъже е даден или феромонален разтвор с алкохол , за да добавят към парфюма си или обикновен алкохолен разтвор.
  Никой не е знаел какво му е дадено . След 8 седмици , през които всички са ползвали парфюма , 87% от ползващите феромони са докладвали , че са имали повече сексуални връзки , в сравнение с 9,5 % от тези на плацебо .
  Проведени са няколко необичайни теста , които илюстрират ефекта на мъжкия феромон Андростенон върху жените . За едно изследване един стол в чакалнята на зъболекар е бил напръскан с Андростенон , останалите не .
  Било е отбелязано , че жените по - често са сядали на стола , напръскан с Андростенон .
  Другият тест включвал три последователни телефонни кабини .
 Отново едната кабина е била напръскана с Андростенон и повечето жени са предпочитали тази кабина пред останалите две .

   Австралийската организация Bennett Research провежда изследване на 306 мъже , които ползват феромони . 87% от тях твърдят , че продуктът е увеличил привлекателността им в очите на жените . Повишиният интетрес на жените е бил отчетен по следния начин :
- водене на разговор - 79%
- започване на разговор  –  89%
- проявяване на интерес в даден мъж  –  93%
- обратна реакция  –  78%
- комплименти  –  89%
- флиртуване  –  95%


   Значителен показател е нарасналите физически реакции на жените :
- допиране до ползващите феромони  - 89% ,
- докосване  –  95%
- сексуална възбуда  –  89%
- изразяване на желание за секс  –  96 %
- действителен секс с тях  –  91%


   Един участник описва преживяването си по следния начин : “ Една нощ в един бар една жена мина край мен и ме погледна . Вторият път , когато ме доближи , тя направо се насочи към мен , каза " здравей " , започна да ми говори и аз бях много изненадан , когато взе ръцете ми и ме целуна по устните ”.
    Не само сексуалното привличане става по - интензивно от феромоните . Ползващите феромоните твърдят , че хората като цяло им обръщат повече внимание , внимателно ги слушат и се държат много по - дружелюбно . Феромоните изглежда влияят на общите впечатления на хората и техните оценки .
   По време на едно клинично изследване участниците са носили хирургически маски и са им показвани снимки на сгради , дървета , животни , жени и мъже . Тяхната задача е била да направят оценка според впечатленията си - доброжелателно      / недоброжелателно , агресивно / неагресивно  , привлекателно / непривлекателно .
   На участниците е казано , че целта на експеримента е да се оцени по какъв начин стресът , свързан с носенето на хирургическа маска , влияе на техните решения .
   Участниците са били тествани два пъти с интервал от две седмици между тестовете .
   За един от тестовете малко количество феромони са били напръскани по маските без знанието на участниците .
  След като са били включени феромоните не се е забелязала значителна разлика във впечатленията на групата от дърветата и сградите . Животните са били преценени като малко по - агресивни . Най - изненадваща е била разликата в оценката на хората , както мъжете , така и жените , са били оценени като по - приятелски настроени , чувствителни , интелигентни , привлекателни , уверени и добронамерени .

   Виж 10 - те ТОП - ПРОДУКТА в света !